Sajtos muffin

Sajtos muffin

Ehetjük önmagában, vagy köretként, pakolhatunk még bele különböző zöldségeket, sonkát, sülthús maradékot, vagy akármi-bármit is, amit helyénvalónak érzünk. Állati finom, olyan, mint valami klassz pogácsa.

Hozzávalók (12 nagy muffinhoz):

  • 400 g liszt (gluténmentesen pl. Schar B (C, vagy mix it), Miklos Universal stb)
  • 3 darab tojás
  • 4 dl tej
  • 1,5 dl olaj 
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál 
  • kb. 200-250 g félkemény sajt (sima trappista is jó)
Kezdjük azzal, hogy kb. 100 g sajtot reszeljünk le, a maradékot pedig vágjuk kockákra, és kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Ha a muffinos papírt használunk, pakolásszuk a formába, ha nem, akkor olajozzuk/vajazzuk elő a kis mélyedéseket. Meg van? Akkor mehetünk tovább! Keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve a kockára vágott sajtot. Célszerű ehhez valamilyen robotgépféleséget használni.

Keverjük-kavarjuk el jó alaposan, majd osszuk el szépen a muffin formákba. Ha ez is meg van, akkor szórjuk a tésztákba – szépen elosztva a felkockázott sajtot is. Ha nagyon megáll a tetején, akkor nyomkodjuk le. Süllyedjenek csak, mint a Titanic, de az se baj, ha egy kis részük kilóg (ahogy a Titanicnak is egy ideig, csak hát, annak tudjuk mi lett a vége…) Most már mehet is a sütőbe! Süssük aranybarnára, nagyjából 25 percig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420