Sült cékla

Sült cékla

Szereted a céklát savanyúság formájában? Akkor jó eséllyel ez is be fog jönni, még akkor is, ha először talán furának találod. (Én furának találtam, ezért is halogattam a kipróbálását – nem kellett volna.)

Hozzávalók:

cékla
fokhagyma (reszelt vagy granulátum)
só, bors
(opcionálisan egyéb fűszerek)
vaj (vagy olaj)




A cékla nem sül/párolódik meg egyhamar így kb. egy órát rá kell szánni a sütőben. Igen, ez az étel most sütős fajta. De kezdjük azzal, hogy először is hámozzuk meg, vágjuk gerezdekre vagy kockákra mint egy krumplit. Vágjunk le egy jókora sütőpapírt, dobáljuk rá.

Szórjuk meg sóval, borssal, fokhagymával, dobáljuk meg apróra tépkedett vajjal (vagy öntözzünk rá olajat) és végül szépen csomagoljuk a papírba. Én mindig tűzőgéppel rögzítem az ilyesmit, így biztosan benn marad a keletkező pára, és szépen meg tud puhulni. Nagyjából 45 percre tegyük a 180 fokos sütőbe, majd csomagoljuk ki és még negyedórát süssük tovább. Ennyi. Jó kis köret, vagy saláta alkatrész.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420