Sült füstölt csülök tarjával

Sült füstölt csülök tarjával

  

Ez a recept némileg hasonlít a sörben sült csülökhöz, de itt nem kell előre pácolni és nyers helyett, füstölt az alap. Legalábbis a csülök esetében.

Hozzávalók:

füstöl csülök
tarja szeletek
sör (esetemben gluténmentes)
fokhagyma
hagyma
fűszerek (erre még külön kitérek a leírásban)A füstölt csülköt nem árt előfőzni, ha azt akarjuk, hogy biztosan puha legyen. Lehet persze sütőben is párolni, de én most nem ezt az utat választottam. Helyette beraktam a csülköt egy jó nagy lábasba, akkorába, hogy teljesen ellepje a víz, amit jól a nyakába (na jó, nyak az pont nem volt benne) zúdítottam és néhány babérlevéllel együtt elkezdtem főzni. Úgy egy óra múlva hozzádobtam egy egész fej hagymát, amit nem kell hámozni sem, elég megmosni, illetve pár szem fokhagymát, és a tarja szeleteket. Újabb egy órát főttek, most már együtt.

Mivel én másnap sütöttem, ezért a hűtőbe tettem, az egészet úgy ahogy van, de természetesen ez nem szükséges, csak egy lehetőség. A következő pont a sütés. Kihorgásztam az összes húsféleséget egy magasabb permű tepsibe, majd a csülök bőrét minden irányból bevagdaltam, hogy szép kockás legyen és az egészet jól leöntöttem sörrel. Utána jött a sült hús fűszerkeverék, de persze lehet önálló fűszereket is használni, ahogy tetszik. A keverék szintén lehet gyakorlatilag bármilyen, amilyet szeretnénk, grill, sertés, bbq, mexikói, görög, chilis, akármi-bármi.

Betettem a sütőbe (ezúttal a hidegbe, mert valahogy tartottam tőle, hogy hirtelen pirul meg az előtt, hogy a belseje is jól átmelegedne és sülni kezdene a csülöknek) és feltekertem 180 fokra. 20 percenként kihúztam kicsit, meglocsoltam a saját sörös-fűszeres szaftjával, hogy ne száradjon ki, és mindenhol átjárja a cucc és ezt egészen addig játszottam, amíg a sör teljesen elpárolgott, a hús pedig szépen megsült.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420