Nagyszerű buli-desszert, ami persze akkor is jól jöhet, ha csak simán egy jó könyv mellé keresünk édes nassolni valót. Mondhatjuk tehát rá bátran, hogy multifunkcionális. Ezt a receptet eredetileg Dobos Bea blogján találtam, ő az eredeti változat megalkotója.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
5 dkg liszt (én gluténmentes Nutri Free Mix per Dolcit használtam)
10 dkg csokoládé
5 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojás
További hozzávalók:
3 dkg vaj
3 dkg mascarpone vagy más natur sajtkrém
3 dkg porcukor
20 db hurkapálcika
Bevonáshoz:
10 dkg csokoládé



Csapjunk bele az elkészítésbe, ami néhány órát igénybe fog venni, de mivel az idő zömében a hűtőben fog pihenni, ne hőköljünk tőle vissza!

Olvasszuk meg a csokit, ami lehet fehér, tej vagy ét. Én most fehéret választottam, mert az egyik gyermekem nem eszik barna színű csokit (ne is kérdezzétek…) Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjük habot és tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a langyos(!) állagú csokit és a tojássárgáját. Ha jól elkevertük, óvatosan mehet hozzá a tojáshab is. Azzal legyünk óvatosak, finoman forgassuk bele, akárcsak a lisztet – a legjobb, ha szitáljuk – ami most már csatlakozhat a díszes társasághoz.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tessékeljük rá a tésztát és 180 fokon, kb. 20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, összemorzsolhatjuk (vagy keressünk egy családtagot – aki bőven lehet kiskorú is – és vele végeztessük el ezt a kicsit se piszkos, helyette inkább pont nagyon is kellemes munkát.)

Keverjük ki a „további hozzávalókban” felsorolt hozzávalókat egymással és a süti morzsával, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára. Készítsünk belőle golyókat és ismét száműzzük a hűtőbe egy újabb órára.

Olvasszuk meg a bevonónak használt csokiból egy keveset, majd mártsuk bele a pálcika végét, és erre húzzuk a golyókat. Mindezt azért tesszük, hogy a közben megkötő csoki nagyszerűen odaragaszthassa a golyót a pálcához és ne csússzon le róla. Éppen ezért nem árt, ha ez után a lépés után ismét “hűtőzzük” őket egy kicsit.

Most jöhet a díszítés, ez már az utolsó lépés! Olvasszuk meg a maradék csokit, mártsuk bele a „nyalókáinkat” és díszítsük kedvünk szerint. Pl. szórjunk rá cukrot, csokit, olajos magokat, vagy akár gumimacit is, ha kedvünk tartja, legyünk kreatívak. Hagyjuk, hogy együtt megkössenek (igen, megint hűtő…) és már készen is vagyunk, lehet nassolni!


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/a5-1024x599.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/a5-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárucsokoládé,nyalóka,sütiNagyszerű buli-desszert, ami persze akkor is jól jöhet, ha csak simán egy jó könyv mellé keresünk édes nassolni valót. Mondhatjuk tehát rá bátran, hogy multifunkcionális. Ezt a receptet eredetileg Dobos Bea blogján találtam, ő az eredeti változat megalkotója. Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 5 dkg liszt (én gluténmentes Nutri Free Mix per Dolcit használtam) 10...Gasztronómia, életmód és ami még belefér