Barackos-pudingos kevert sütemény

Barackos-pudingos kevert sütemény

Maximum negyedóra alatt – cukrásztehetség nélkül is – össze lehet dobni és már csak sütni kell. Gyors, egyszerű, roppant finom, szóval minden adott ahhoz, hogy elkészítsük.



Hozzávalók az alaptésztához:

260 g liszt (én gluténmentes Schar C süteménylisztet használtam hozzá)
80 g olaj
150 g cukor (vagy annak megfelelő édesítő)
200 g (igen, ez is g) tej
2 db tojás
6 g sütőpor
1 csipet só

Hozzávalók a pudinghoz:

1 cs vaníliás, főzős puding
0,5 dl tej
2-3 ek cukor (vagy annak megfelelő édesítő)

+ 6-10 szem sárgabarack (őszi is lehet)
+ 1 ek cukor

Először főzzük meg a pudingot a zacskón található leírás szerint. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk békén. Foglalkozzunk helyette a barackkal: mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk darabokra. Keverjünk hozzá egy evőkanál cukrot, majd ezt is tegyük félre, majd keverjük ki a tésztát.



A dolog egyszerű: minden hozzávalót, amit a tésztás rész alatt felsoroltam öntsünk (tojás esetében üssünk) a tálba, majd keverjük el alaposan. Fogjunk egy tepsit (én 33*20-as méretűt használtam – el se hiszem, hogy végre nem felejtettem el leírni ezt is), amibe sütőpapírt tettem. Persze lehet olajozni és liszttel is szórni, hogy ne ragadjon bele a süti.

Öntsük bele először a tésztát, majd kanállal “nyomkodjuk” bele a pudingot. Igen, jó sok a puding a tésztához képest, de szerintem pont így jó. Dobáljuk a tetejére a barackot, majd tegyük egy 170 fokos sütőbe a tepsit és süssük készre (kb. 40-60 perc alatt).





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..