Sejtettem, hogy finom lesz, de hogy ennyire, azt én se hittem volna. Belül puha, kívül ropogós, sajtos, sós, hagymás panír, ami még az ünnepi asztalokon is bőven megállja a helyét. Nagyon sokszor fogok még ilyet csinálni, az egyszer biztos.

Hozzávalók:

4-6 szelet csirkemellfilé
1 db tojás
1 ek tejszín vagy tej (növényi is lehet)
5-10 dkg reszelt sajt
1 pici reszelt fej lila hagyma (lehet vörös is)
só, bors
liszt (esetemben: kukorica)
natúr kukoricapehely

A hozzávalókat – a csirkemellen, liszten és kukoricapelyhen kívül – keverjük jól össze egy tálban. A csirkemellet sózzuk, majd először lisztbe, aztán a tojásos keverékbe, végül a kézzel (vagy zacskóban) kissé összetört kukoricapehelybe forgassuk.

Tegyük olajjal kent sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 180 fokon készre a sütőben. Én van, hogy félúton megfordítom, de ez igazából nem is lényeges. A másik 36 féle panírt kipróbáltad már?https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/12/rantott3-1024x649.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/12/rantott3-250x250.jpgAntal Viktóriafőételcsirke,kukoricapehely,rantott,sajt   Sejtettem, hogy finom lesz, de hogy ennyire, azt én se hittem volna. Belül puha, kívül ropogós, sajtos, sós, hagymás panír, ami még az ünnepi asztalokon is bőven megállja a helyét. Nagyon sokszor fogok még ilyet csinálni, az egyszer biztos. Hozzávalók: 4-6 szelet csirkemellfilé 1 db tojás 1 ek tejszín vagy tej (növényi is...Gasztronómia, életmód és ami még belefér