Szeretnék pár kilót leadni, amit a – felfokozott ugribugrin túl – elsősorban úgy próbálok elérni, hogy nem nassolok és csökkentem a kalóriákat, elsősorban a vacsoránál. Leginkább salátákat szoktam enni, de időnként kitalálok valami mást is, mint például ezt a levest. Az sem a véletlen műve, hogy sok pont hasonlít a Legényfogó ragulevesre, kifejezetten annak a “könnyített” változatát szerettem volna elkészíteni, mert azt nagyon szeretem.

Hozzávalók:

brokkoli
sárgarépa
hagyma
fokhagyma
csirkemell
ételízesítő (vegeta és társai)
só, bors, piros paprika, petrezselyem, tárkony
natúr joghurt

Először előkészítettem a zöldséget, mostam, pucoltam, vágtam, értelemszerűen. A brokkolit és a répát nagyra, a csirkemellet kisebbre, a hagymákat pedig egészen kicsire. A vöröshagymát egy nagyon kevés olajon üvegesre, azaz áttetszően fényesre pároltam, majd hozzáadtam a csirkét és a répakarikákat. Kicsit kevergettem, kavargattam, kb. 5 perc lehetett az egész és már fel is öntöttem vízzel, majd fűszereztem. Tárkonyból csak egészen keveset tettem – nagyon nem szeretem, ha túl tömény – a petrezselyemmel viszont vártam, annak elég néhány perc főzés is a boldogságához.

Amikor a cuccok félpuhák lettek, akkor csatlakozott a brokkoli is a társasághoz. Főzögettem tovább, majd ahogy már említettem, a vége előtt 1-2 perccel ugrott be a petrezselyem is a levesbe. Amikor minden elkészült, akkor belekutyultam egy kevéske natúr joghurtot és már el is készült a leves.

Finom. Tényleg. Nem mondom, hogy úgy kidőltem utána jól lakottságtól, mint egy jóféle füstölt hússal gazdagon megrakott Jókai bablevestől, de legalább kifejezetten ízlett és jóval kevésbé is hizlalt, mint az imént említett Jókai féle bab – valamit valamiért…


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/brokkolileves4-1024x646.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/brokkolileves4-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátabrokkoli,csirkemell,fogyós,leves,sárgarépaSzeretnék pár kilót leadni, amit a - felfokozott ugribugrin túl - elsősorban úgy próbálok elérni, hogy nem nassolok és csökkentem a kalóriákat, elsősorban a vacsoránál. Leginkább salátákat szoktam enni, de időnként kitalálok valami mást is, mint például ezt a levest. Az sem a véletlen műve, hogy sok pont hasonlít...Gasztronómia, életmód és ami még belefér