Medvehagyma szezonban frissből, vagy akár az év minden szakában fagyasztottból is nagyszerűen elkészíthető ez a sajtszósz, amelyek felhasználhatóak például tésztákhoz, akár hús- vagy halgombócokkal összefőzve, de lehet melléjük krokettet is adni, vagy sült krumplit, sült zöldségeket, nachost, illetve bármi mást is, ami éppen eszünkbe jut és úgy gondoljuk, hogy passzol hozzájuk.
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- legalább 4-6 levél medvehagyma
- 15-20 dkg reszelni való sajt
- kis csokor kapor (el is hagyható)
- só
- bors
Kevés zsiradékon pároljuk üvegesre, azaz áttetszően csillogóra az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a reszelt/zúzott fokhagymát. Kevergessük át párszor – vigyázat, a fokhagyma hajlamos hamar megégni! – majd mehet bele a tejszín, az apróra vágott kapor és a medvehagyma (ollóval klasszul felvágható), a reszelt sajt, majd, sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk bele hús- vagy halgombócokat tenni, akkor várjuk meg, amíg felforr és akkor tegyük hozzá, majd főzzük együtt 5 percig. Ha nem akarunk beletenni, akkor csak simán főzzük ugyanennyi ideig és már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!