Ez a szósz nagyszerű kísérője lehet tésztáknak, de adhatjuk húsok mellé de tunkolós szószként is beválik mondjuk egy jó adag ropogós nachos mellé. Nem csak friss, hanem fagyasztott vagy akár szárított medvehagymából is készíthetjük.
Hozzávalók:
- 50 dkg hámozott/magozott friss, vagy konzervparadicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- legalább 6-8 levél medvehagyma
- bazsalikom
- só
Kevés zsiradékon pároljuk üvegesre, azaz áttetszően csillogóra az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a reszelt/zúzott fokhagymát. Kevergessük át párszor – vigyázat, a fokhagyma hajlamos hamar megégni! – majd tegyük bele a felaprított paradicsomot, bazsalikomot, és sózzuk meg egy kissé. Főzzük együtt 15-20 percig, majd kóstoljuk meg. Ha édeskésebben szeretjük – én igen, én igen! – adjunk hozzá egy kevés cukrot, majd mehet bele az apróra vagdalt (ollóval a legegyszerűbb) medvehagyma (és a ropogósra sült hús- vagy halgombócok is, ha azzal készítjük.) Kb. 5 perc főzés után már tálalásra készen állunk.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!