Salátakészítés könnyedén és változatosan

Salátakészítés könnyedén és változatosan

Gyors, finom, egyszerű és kalóriaszegény. Mondanám, hogy laktató is, de az nem, viszont, aki ilyesmire vágyik, annak ez pont nem is cél. Ha pedig mégis, tessék hozzá enni egy nagy szelet steaket és/vagy pirított zsemlekockákat, esetleg spagettit vagy sült krumplit. Igen, így már egész más műfaj lesz.

Nagyon szeretem a salátákat, semmiképpen sem szükséges rosszként tekintek rájuk. Egyrészt roppant praktikusak kalóriaszegénységük és a vitamintúltengésük miatt, másrészt finomak és millióféleképpen elkészíthetőek. Konkrétan szinte minden este ilyesmiket eszem egy jó ideje már és nem unom meg. Szörnyen hangzik? Pedig egyáltalán nem az.

Többnyire jégsalátát szoktam fogyasztani, egyrészt azért, mert jó az íze és könnyen beszerezhető, másrészt, tartós is. Mivel egyetlen nő vagyok a családban, ezért az esetek zömében csak én fogyasztom, így egy fej saláta nekem napokig elég, a jégsaláta pedig akár heteket is kihúz, méghozzá üdén és ropogósan. Ennyit azért nálam nem szokott, de valóban képes lenne rá.
Idén, a nyaralás alatt beleszerettem a madársalátába, azóta ha lehet, itthon is azt veszem. Olyan kis könnyű, súlytalan, kellemesen egyszerű íze van, de nekem pont ez tetszik benne. Igen, kicsi olyan, mintha füvet legelnék, de én mégis szeretem. Talán egyik előző életemben nyuszi voltam, mit lehet tudni.Ehhez az aktuális salátámhoz először is megmostam a gombát, ami most rókagomba volt – amihez szintén nem jutok hozzá minden nap – majd ugyanígy tettem a madársalátával is.

Összevagdaltam egy adag sonkát és egy kevés olajon átpirítottam. Amikor kezdet egy kis színt kapni, hozzáadtam a gombát és együtt, egy kevés sóval és borssal még pár percig tovább pirítottam.

Szépen felhalmoztam a salátára, majd rácsurgattam az öntetet. A joghurtot ezúttal csak sóztam és némi fokhagymát reszeltem bele, de annyi minden mással is lehet ízesíteni! Mehet bele frissen vágott zöldfűszer, például kapor vagy metélőhagyma, bazsalikom vagy finomra vágott póré, de keverhetünk bele villával szétnyomott puha avokádót is.

Persze kedvünk szerint dobálhatunk még a salátába akármit, amit odaillőnek érzünk, például más zöldségeket nyersen, pirítva, grillezve vagy párolva, adhatunk hozzá különböző csírákat, magvakat, húst, halat, reszelhetünk rá sajtot, illetve pakolhatunk bele apró, mozzarella golyókat vagy különlegesebb sajt darabkákat, de akár főtt tojás cikkeket is. Nézzünk körül otthon, használjuk a fantáziánkat, így mindig egy kicsit más salátát tudunk összerakni és sosem fásulunk bele.
Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420