Gluténmentes kenyér változat

Gluténmentes kenyér változat

Kipróbáltam a Pennyben kapható kenyérlisztet, mert már több helyen olvastam, hogy finom. Kiderült, hogy tényleg 🙂 (Nem, ez – sajnos – nem szponzorált bejegyzés.)



Hozzávalók:

250 g Pennys kenyérliszt
270 ml langyos víz
7 g friss élesztő
1 teáskanál olaj
1 teáskanál cukor
0,5 teáskanál só
1 lapos evőkanál tápióka keményítő
1 lapos evőkanál útifűmaghéj

A dobozon található receptben nem szerepel se cukor, se tápióka keményítő, se útifűmaghéj – illetve az olaj mennyisége is kevesebb – de nekem így jobban ízlik. A tápióka keményítőtől puhább, “búzakenyeresebb” lesz a kenyér, az útifűmaghéjtól rugalmasabb és tovább tart a jó állaga is. Cukor? Na, az csak azért került bele, mert a fiam szereti, ha egy picikét édeskés az íze.



Az elkészítés egyszerű: dolgozzunk össze mindent, ha van gépünk, akkor azzal. Majd fogjunk valamilyen formát, vagy kenjük be olajjal és szórjuk be utána rizsliszttel, vagy pedig tegyünk bele sütőpapírt. Én most papírt tettem az aljára, szórtam-kentem az oldalát. Ehhez volt kedvem.

Kanalazzuk a formába a kenyértésztát és letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára úgy 45 perc alatt. Ha ez is meg van, 180 fokon süssük pirosra, kb. szintén 45 perc alatt. Ha kész, borítsuk rácsra, hűtsük ki és együk meg. Tényleg nagyon finom az íze és klassz az állaga, nekünk bejött ez a liszt, illetve a belőle készült kenyér.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .