Ragacsos csirkeszárny

Ragacsos csirkeszárny

Kifejezetten szeretjük az ilyen típusú sülteket, legyen az csirkeszárny vagy éppen oldalas (nem, nem csirke oldalasra gondolok :)) Ez is egy variációja.Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny (én a végét nem használtam fel)
5 teáskanál olaj
4 teáskanál citromlé
4 teáskanál szójaszósz (gluténmentes verziót használtam)
4 teáskanál ketchup
2 teáskanál méz
2 teáskanál reszelt vöröshagyma
2 teáskanál reszelt fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál chiliszósz (lehet édes verzió is)
0,5-1 teáskanál só (ízlés szerint)

A csirkeszárnyakat beleszórtam egy sütőzacskóba, amíg a pácot össze nem kevertem egy tálban. Amit kellett reszeltem, amit nem, azt öntöttem. Ezzel kb. mindent lefedtem, ugye? Szórni nem kellett semmit? Nem, úgy látom, hogy nem.Szépen összekavargattam, majd az egészet ráborítottam a szárnyakra. Jól összeráztam, összenyomkodtam, hogy mindenhova jusson belőle, lezártam a tetejét, majd hagytam állni fél órát. Amikor ez is meg volt egy tepsibe tettem a zacsit és 180 fokon – kb. fél óra alatt – mondhatni megpuhítottam.

Utána viszont nem zacskóban folytattam a sütést, hanem kiborítottam a – közben – sütőpapírral bélelt tepsibe, és addig sütöttem, amíg a szaft el nem párolgott, a szárnyak szép, ropogósak nem lettek (közben egyszer át is forgattam őket). Ehhez nagyjából újabb 30 percre volt szükségem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420