Grillezett hal, csirke és spárga

Grillezett hal, csirke és spárga

 

Igaz, az elektromos grilltől nem lesz klassz faszén íze az ételnek, viszont lakótelepen is használható anélkül, hogy kihívják rám a tűzoltókat és a szomszédok se dobáljanak meg kővel (nem akarnám őket visszadobni kenyérrel, mert csak gluténmentes van, az pedig drága lenne ehhez.)

Tény, hogy szigeten élünk, de sajnos Bora Bora helyett Csepelen, ezért elég nehezen jutunk hozzá friss tengeri halhoz, ezért kénytelen vagyok fagyasztva megvenni. Első körön ezt kellett kiolvasztanom és kicsit szörnyülködni rajta, hogy a fele víz, nem pedig hal. Miután ezt befejeztem, tettem rá sót, borsot és fokhagyma granulátumot, majd állni hagytam úgy fél órán keresztül.

A filézett csirkecombokra mustáros, rozmaringos, fokhagymás keveréket, azt csak sütés előtt sóztam meg, a zöld spárga alját pedig levágtam – a kemény részét – majd az alját azért egy kicsit meg is hámoztam. Hámoztam és karikáztam egy nagyobb fej lila hagymát is.


Úgy indítottam, hogy némi házi füstölésű szalonnát sütöttem a felforrósodott grillen, hogy legyen egy kis füst íze mindennek, majd jól megsütöttem a fentieket. A fiúk persze sült krumplit ettek hozzá – ők bármihez sült krumplit esznek, ha van rá mód – én pedig salátát. Égjen a zsír! Na jó, égni nem égett, csak sült, az is csak a grillen.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420