Gyümölcstorta sütés nélkül

Gyümölcstorta sütés nélkül

Ez egy minden csavart nélkülöző, tökéletesen egyszerű süti, amin nem kell sokat agyalni, csak összedobni és megenni. Jóformán receptet se nagyon kellene írnom hozzá, de azért most megteszem, mégis csak úgy illik.

Hozzávalók:

bármilyen édes keksz
vaj (a mennyiségére majd kitérek)
pudingpor
cukor
porcukor
tortazselépor
gyümölcs
tej

A keksz lehet bármilyen, de mivel én gluténmentes konyhát vezetek, ezért náluk természetesen gluténmentes, most éppen Naturbit féle kókuszos. Betettem egy aprítóba, majd hozzáadtam annyi vajat, hogy összeálljon. Ez nagyban kekszfüggő, ehhez én éppen fele annyit tettem, mint amennyi maga a keksz volt, de szerintem kevesebbet kellett volna, viszont olvastam olyan receptet is, ahol háztartási kekszet használtak és ehhez dupla(!) annyi vajat tettek, mint amennyi a keksz volt. Ha szükséges, adjunk hozzá porcukrot is, majd a jól összekevert masszát nyomkodjuk a kapcsos tortaforma aljára és tegyük a hűtőbe.

Készítsük el a szabadon választott ízesítésű pudingunkat a leírás szerint, majd ha langyosra hűlt, akkor öntsük a keksz alapra.

A tortazselét szintén készítsük el a leírás szerint, majd miután kidíszítettük a tortánkat -, a leírtak szerinti időben – öntsük rá a zselét is és hagyjuk legalább egy óráig összeérni és megkötni a tortánkat. Ennyi. Semmi extra, de finom és millióféleképpen variálható.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE! 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5373