Egyszerűen elkészíthető muffin, aminek egy részébe kókuszos pudingot – kókuszreszelékkel felturbózva – a másikba pedig nutellát töltöttem. Kicsit sem fogyókúrás sütemény, viszont azoknak a növésben lévő kamasz fiúknak – fiaim és barátaik – akiknek készítettem ez pont nem is volt elvárás.

Hozzávalók (kb. 16 db-hoz):

200 g liszt (én most gluténmentes Mester süteménylisztet használtam)
50 g kókuszreszelék
100 g vaj
75 ml olaj
180 ml tej
180 g cukor
4 tojás
fél cs. sütőpor (6 g)

Hozzávalók a krémhez:
fél cs. kókusz ízű főzős puding
250 ml tej
2 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
+nutella, ha azzal is szeretnénk a muffinok felét tölteni

Először készítsük el a pudingot a zacskóján található leírás szerint. Én csak a felét főztem meg, mivel a muffinok egy részébe nutellát tettem. Ha kész, keverjük hozzá még melegen a kókuszt, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Következhet a tészta! Egész egyszerűen keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd mehet bele az összes többi. Robotgéppel mixeljük össze, majd papírral bélelt – vagy zsiradékkal (pl. olajjal) kikent, vagy pedig szilikonból készült – muffin formába tegyünk belőle egy-egy kanállal. Mindegyik közepébe ejtsünk egy-egy kanál tölteléket (kókuszost vagy nutellát), majd kanalazzuk rá a maradék tésztát. Én most néhány tetejére tettem tejbe áztatott kókuszreszeléket is, gondoltam kipróbálom, hogy milyen. Szerintem egész jól mutat.

Ha elkészültünk, már mehetnek is a sütik a 180 fokos sütőbe, hogy kb. 20-25 perc alatt készre süljenek.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/muffin-1-1024x524.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/muffin-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárukókusz,muffin,nutellaEgyszerűen elkészíthető muffin, aminek egy részébe kókuszos pudingot - kókuszreszelékkel felturbózva - a másikba pedig nutellát töltöttem. Kicsit sem fogyókúrás sütemény, viszont azoknak a növésben lévő kamasz fiúknak - fiaim és barátaik - akiknek készítettem ez pont nem is volt elvárás. Hozzávalók (kb. 16 db-hoz): 200 g liszt (én most gluténmentes...Gasztronómia, életmód és ami még belefér