Igazi üde, napsugaras, nyári – vagy nyárt idéző – étel. Nagyon kezdő konyhatündérek és lelkes amatőr férfiak is bátran belefoghatnak, kifejezetten sikerekkel kecsegtető, egyszerű receptről van szó. Sőt, még gyors is.

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell (vagy comb filé)
1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán
1 nagyobb lilahagyma
1 kisebb kápia (vagy kaliforniai) paprika
fűszerek (receptben részletezem)

A csirkét vágjuk csíkokra, a zöldségeket pedig nagyobb kockákra. Egy kevés olajon pároljuk üvegesre, azaz áttetszően fényesre a hagymát, majd adjuk hozzá a húst. Kevergessük kicsit, amíg pirulni nem kezd, majd adjuk hozzá a zöldségeket és fűszerezzük.

Vagy használjunk kész fűszer keverékeket, például mediterránt, görögöst, grillt vagy állítsunk mi össze olyat, ami ehhez illik: frissen őrölt bors, bazsalikom, oregano, majoranna, rozmaring, de aki szereti, az bátran szórhat rá kakukkfüvet vagy zsályát is (engem ez utóbbi kettővel a világból ki lehet üldözni). Természetesen a sót se felejtsük el, bár a kész keverékek többségében már eleve van.

Pirítsuk össze az egészet közepes hőfokon kevergetve addig, amíg a zöldségek már nem nyersek, de még nem kezdenek pürésedni. Ahogy érezzük, hogy már kezdenének “kenődni” onnantól azonnal tudni fogjuk, hogy ideje kikapcsolni és tálalni. Persze megfelelő rutinnal már a színéből meg fogjuk tudni állapítani, akkor még könnyebb lesz a dolgunk.

Ehetjük önmagában – úgy még fogyósnak is számít – vagy adhatunk hozzá például párolt rizst vagy sült burgonyát is.https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/08/mediterrán-csirke-1-1024x656.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/08/mediterrán-csirke-1-250x250.jpgAntal Viktóriafőételcsirke,cukkini,fogyós,kápia,lilahagyma,padlizsán,paprikaIgazi üde, napsugaras, nyári - vagy nyárt idéző - étel. Nagyon kezdő konyhatündérek és lelkes amatőr férfiak is bátran belefoghatnak, kifejezetten sikerekkel kecsegtető, egyszerű receptről van szó. Sőt, még gyors is. Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell (vagy comb filé) 1 kisebb cukkini 1 kisebb padlizsán 1 nagyobb lilahagyma 1 kisebb kápia (vagy kaliforniai) paprika fűszerek (receptben részletezem) A...Gasztronómia, életmód és ami még belefér