Friss meggyből az igazi, de persze működik fagyasztottal, sőt befőttel is mondják, de azzal én még – bevallom – soha nem próbáltam.

Ugyanazt a tésztát használtam, mint az almás piténél, csak most kevesebbet, mert nem volt itthon elég hozzávalóm és semmi kedvem nem volt elmenni vásárolni. Jó vékony lett, de kicsit sem bántam, ennél a sütinél a töltelék nálam a központi elem. Egyszer lehet, hogy csak azt fogok sütni, meglátjátok! :)))

Hozzávalók:

0,5 kg meggy
1 csomag főzős vaníliás puding
1-6 ek cukor
1-2 tk fahéj

A töltelékhez a meggyet kimagoztam, összekevertem néhány kanál cukorral. Hogy mennyivel, az tényleg meghatározhatatlan, hiszen van állati savanyú meggy és nagyon édes. Beleszórtam a pudingport és a fahéjat, majd nagyon alaposan összekevertem az egészet. Van, aki meggylevet, vizet, vagy tejet is önt még plusz hozzá, de én nem szoktam, hiszen a meggy a cukortól így is egy csomó levet ereszt és ahogy látjátok, egyáltalán nem lett túl masszív így sem, sőt. Kifejezetten kellemes, lágy, krémes állagú a gyümölcsök közötti réteg. És nagyon finom.

Minden mást ugyanúgy csináltam, mint az almás piténél, lásd a RECEPTBEN.


 

https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/meggyespite.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/meggyespite-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárufahéj,meggy,piteFriss meggyből az igazi, de persze működik fagyasztottal, sőt befőttel is mondják, de azzal én még - bevallom - soha nem próbáltam. Ugyanazt a tésztát használtam, mint az almás piténél, csak most kevesebbet, mert nem volt itthon elég hozzávalóm és semmi kedvem nem volt elmenni vásárolni. Jó vékony lett, de...Gasztronómia, életmód és ami még belefér