Kipróbáltam a hagyományos rizskoch receptből készült “tésztát” – valahogy fura ezt tésztának hívni – muffin formába sütni, mert most ehhez volt hangulatom. Szerintem cuki kis halmok lettek, nekem tetszik így.

Hozzávalók:
4 dl tejberizs
2 tojás
2 ek cukor

A tejberizs receptjét már leírtam, főzzünk belőle egy adagot, az pont jó lesz. Sőt, ha mondjuk túl sok sikeredik a végére, fagyasszuk le, rizskochnak hibátlan lesz felolvasztás után is.

Verjük fel először a tojásfehérjéket a cukor felével, majd egy másik tálban a sárgáját is, a cukor másik felével. Öntsünk össze mindent, a rizst és a tojásokat is, és keverjük el. Tegyük muffin formába – én szilikonost használtam, ezért nem kellett kikennem semmilyen zsiradékkal (pl. vajjal vagy olajjal) – és süssük meg 160 fokon.

Én most a ribizli lekvárral és málna szemekkel tálaltam.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/07/rizskoch1-1024x589.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/07/rizskoch1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárurizs,rizsfelfújt,rizskoch,tejberizsKipróbáltam a hagyományos rizskoch receptből készült 'tésztát' - valahogy fura ezt tésztának hívni - muffin formába sütni, mert most ehhez volt hangulatom. Szerintem cuki kis halmok lettek, nekem tetszik így. Hozzávalók: 4 dl tejberizs 2 tojás 2 ek cukor A tejberizs receptjét már leírtam, főzzünk belőle egy adagot, az pont jó lesz. Sőt, ha...Gasztronómia, életmód és ami még belefér