Kipróbáltam a hagyományos rizskoch receptből készült “tésztát” – valahogy fura ezt tésztának hívni – muffin formába sütni, mert most ehhez volt hangulatom. Szerintem cuki kis halmok lettek, nekem tetszik így.
Hozzávalók:
4 dl tejberizs
2 tojás
2 ek cukor
A tejberizs receptjét már leírtam, főzzünk belőle egy adagot, az pont jó lesz. Sőt, ha mondjuk túl sok sikeredik a végére, fagyasszuk le, rizskochnak hibátlan lesz felolvasztás után is.
Verjük fel először a tojásfehérjéket a cukor felével, (először félig verjük fel csak a fehérjét, aztán lassan adagoljuk hozzá a cukrot és úgy verjük fel együtt) majd egy másik tálban a sárgáját is, a cukor másik felével. Öntsünk össze mindent, a rizst és a tojásokat is, és keverjük el. Tegyük muffin formába – én szilikonost használtam, ezért nem kellett kikennem semmilyen zsiradékkal (pl. vajjal vagy olajjal) – és süssük meg 160 fokon.
Én most a ribizli lekvárral és málna szemekkel tálaltam.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!