Ribizli lekvár

Ribizli lekvár

Kaptam egy kiló ribizlit és úgy döntöttem, hogy kipróbálom a belőle készült lekvárt. Mivel csak kis mennyiség volt, ezért még tartósítószert sem adtam hozzá. Sőt, mivel ez a gyümölcs tele van pektinnel – ami természetes zselésítő – egyéb adalékokra sem volt szükség. Kicsattanóan friss és nagyon fűszeres ízvilágú lett, szerintem érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 kg szár nélküli ribizli
400 g cukor

Mossuk meg a száráról lecsipkedett szemeket, majd nyomkodjuk össze. Főzzük 5 percig, majd egy szűrőn alaposan nyomkodjuk át úgy, hogy a magja és a héja fennmaradjon, arra nem lesz szükségünk.

A leszűrt pürét a cukor hozzáadásával főzzük még forrástól számított 10 percig és már el is készültünk. Ugye milyen egyszerű?

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427