Kipróbáltam a kölespelyhet, köles és csicseriborsó lisztet, valamint tápiókakeményítőt tartalmazó MIMEN egy lépéses panírozókeverékét, ami eredetileg mindenmentes – glutén, tej, tojás, szója, kukorica, burgonya, rizs – panírozáshoz lett kitalálva.

Az afrikai harcsafilé esetében kifejezetten szabálykövető, rendes kislány voltam, követtem a zacskón látott utasításokat: a panírozandó felületet megnedvesítettem, aztán beleforgattam a keverékbe, majd olajjal kikent, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben megsütöttem. Került mellé némi alaposan megmosott, sárga héjú krumpli is, amit előbb felszeltem, zacskóba tettem, olajjal leöntve jól összeráztam, hogy mindenhol alaposan érje. A hallal együtt szépen elkészült az is.

A rántott csirkemell esetében viszont úgy használtam, mint a zsemlemorzsát, azaz a húst előtte sóztam, kukoricalisztbe, aztán villával kissé felvert, sós tojásba mártottam és utána jött a keverék. Ezt pedig olajban sütöttem ki.



A keverék szerintem jó ízű, amire viszont figyelni kell, hogy nem szabad előre bepanírozni sokat, majd egymásra pakolva tányérra tenni sütésig, mert hajlamos a szeletek összetapadni. A helyes eljárás tehát az, hogy panírba mártás és rögtön forró olajba pakolás. Persze, ha sütőpapíron, sütőben sütjük, akkor nincs ilyen gond, a tepsibe helyezve már így se, úgy se macerálja az ember és nincsenek egymáson sem a szeletek.

Ha pedig kipróbálnátok még 36 különböző féle panírozási módszert akkor katt IDE!

https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/rantott-3-1024x699.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/rantott-3-250x250.jpgAntal ViktóriafőételpanírozásKipróbáltam a kölespelyhet, köles és csicseriborsó lisztet, valamint tápiókakeményítőt tartalmazó MIMEN egy lépéses panírozókeverékét, ami eredetileg mindenmentes - glutén, tej, tojás, szója, kukorica, burgonya, rizs - panírozáshoz lett kitalálva. Az afrikai harcsafilé esetében kifejezetten szabálykövető, rendes kislány voltam, követtem a zacskón látott utasításokat: a panírozandó felületet megnedvesítettem, aztán beleforgattam a...Gasztronómia, életmód és ami még belefér