Tejszínes ananászos-kukoricás csirke

Tejszínes ananászos-kukoricás csirke

Ez is nagyon gyors, nagyon egyszerű étel, amiben tulajdonképpen a világon semmi trükk nincs. De nem cirkusz ez, szóval tán nem is hiányzik.Hozzávalók:

0,5-1 kg csirkemell (vagy combfilé)
1 doboz konzerv kukorica (friss, főtt kukoricát is használhatunk, miért is ne)
1 doboz konzerv ananász (friss, tisztított ananászt is használhatunk, ha szeretnénk)
1 kis doboz (200 ml) habtejszín
1-2 evőkanál liszt (én rizslisztet használtam – de a liszt akár el is hagyható)
só, bors
némi olajA csirkét vágjuk csíkokra és a dobjuk bele egy serpenyőbe, amibe előtte némi olajat is öntöttünk. A legnagyobb hőfokon pirítsuk addig, amíg színt nem kap (tisztázzuk: pirosas színt, a zöldre sokáig kellene várni 🙂 ). Ja, persze sózzuk és borsozzuk is menet közben.

Amikor ez meg van, akkor öntsük az ananászkonzerv levét a húsra. Ezt a lépést amúgy ki is hagyhatjuk, de én azért szeretem már a) puhul a csirke és b) a lében található cukor szépen rá fog karamellizálódni a csirkére. Igen, még akkor is, ha cukormentes a konzerv, mivel a gyümölcs már önmagában is tartalmaz cukrot, és az szépen beleázott a lébe is.Marad továbbra is a teljes hőfok, a cél az, hogy a hús párolódjon, a lé közben teljesen elpárologjon, végül a csirke pedig szépen megpiruljon. Ha ez is meg van, akkor mehet rá az ananász és a (lé nélküli) kukorica. Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál lisztet, majd öntsük nyakon a tejszínnel. Főzzük össze az egészet – néhány percig forrjon – kóstoljuk meg, hogy elég sós-e és már készen is vagyunk. Ennyi. Ehetjük rizzsel, tésztával, vagy amivel akarjuk (pl. villával is.)

Ja, még egy szó a sóról: igen, ez egy édeskés étel, de ha nincs benne elég só, akkor nem jönnek úgy ki az ízek. Persze azért ne sózzuk agyon. Csak, ha szerelmesek vagyunk. De inkább akkor se, mert magas lesz a vérnyomásunk, vizet tartunk vissza, és a végén csak vizes, beteg szerelmesek leszünk. Kinek jó az?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420