Babapiskótás krémes

Babapiskótás krémes

…és még sütni sem kell. Tényleg őrült egyszerű, őrült finom, minimális energiaráfordítással. Kell ennél több? Vagy inkább: kell ebből több? Hát persze, hogy kell, ahogy írtam, nagyon finom 🙂Hozzávalók:
200 g babapiskóta (én gluténmentes Schar-t használtam)
1 liter tej (növényi is lehet)
2 csomag vaníliás főző puding (persze más ízesítésű is lehet)
100 g vaj (margarin is lehet)
6-10 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer) a pudinghoz
2-4 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer) a tejszínhabhoz
200 ml tejszín (növényi is lehet)
1 csomag habfixáló

Fázisképeket nem csináltam, mert eredetileg nem akartam kitenni az oldalra, a végén viszont mégis meggondoltam. Finomabb lett és mutatósabb is, mint hittem, úgyhogy mégis feldobtam a “Cerkababra” is. Viszont olyan egyszerű, hogy szerintem nem is kellenek hozzá képek.

A tejből vegyünk ki 2-3 evőkanállal egy kis tálba és tegyük félre. A többi tejből a 2 csomag pudinggal és a hozzávaló cukorral/édesítővel főzzünk pudingot. Az adott pudingpor zacskóján rajta van a folyamat. Én még forrón belekevertem a vajat is, szép, sima lett, semmi összeugrás. Ha valaki mégis fél ettől, várja meg, amíg a puding langyosra hűl, és utána – akkor viszont már robotgéppel – keverje hozzá a szobahőmérsékletű vajat. Én még forrón fakanállal is simán elkevertem benne.A csomag babapiskótát felezzük el, majd válasszunk egy akkora tálat/dobozt, aminek az alját szépen le is fedi ez a fél csomag. Pakoljuk bele, majd kenőtollal kenegessünk rá tejet. Annak a kevés tejnek a felét, amit az elején félreraktunk. Öntsük rá a vajas-vanília pudingot, majd pakoljuk a tetejére a maradék piskótát. Kenjük meg azt is a maradék tejjel.

Tegyük a hűtőbe az egészet addig, amíg teljesen ki nem hűl, csak utána kezdjük el felverni a tejszínhabot. Ehhez a tejszínt jó alaposan hűtsük le. Először alacsony sebességgel kezdjük el verni, majd kb. fél perc után öntsük bele a cukrot/édesítőt és a habfixálót is. Ezt követően verjük a legnagyobb sebességgel addig, amíg szép kis hab lesz belőle. Ha sima tejszínt használunk (nem növényit) akkor figyeljünk rá, hogy ne verjük túl, mert akkor kicsapódik a vaj és csomós lesz. Amikor elkészült, kenjük a sütit tetejére, és ha igazán szépen akarjuk szeletelni, várjunk vele néhány órát, amíg rendesen összeáll és a babapiskóta is tuti megpuhul benne.

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420