Egy klasszikus recept, amit egyrészt roppant egyszerűen, pillanatok alatt össze lehet dobni – aztán gyümölccsel jól megdobálni – másrészt gluténmentes liszttel is nagyszerűen működik, harmadrészt még mérleg sem kell hozzá. Én most Schär Mix It lisztet használtam hozzá, de valószínűleg sok más liszttel is pont ugyanilyen jó eredményt lehet elérni. Semmi extra nincs a receptben, mégis könnyű, puha és jó ízű végeredményt kapunk.

Hozzávalók: 

2 bögre liszt (3 dl-es bögrével mértem)
1 bögre cukor (tán kevesebb is elég lett volna)
1 bögre tej
0,5 bögre olaj (nálam: kukoricaolaj)
2 tojás
0,5 cs sütőpor
citormhéj
vanília
gyümölcs

Egyszerűt ígértem, be is tartom: keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a nedveseket is, és jól keverjük el. Nem kell felverni sem külön a tojásokat, vagy ilyesmi, úgyhogy kb. két perc alatt össze lehet állítani. Ha kész van, öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hajigáljuk meg lisztbe forgatott gyümölccsökkel, ami nálam most éppen (fagyasztott) szeder volt.

160 fokos sütőben szépen pirosra sütöttem, majd némi porcukorral meghintve tálaltam.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/pite2-1024x620.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/pite2-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárubögrés,gyümölcs,kevertEgy klasszikus recept, amit egyrészt roppant egyszerűen, pillanatok alatt össze lehet dobni - aztán gyümölccsel jól megdobálni - másrészt gluténmentes liszttel is nagyszerűen működik, harmadrészt még mérleg sem kell hozzá. Én most Schär Mix It lisztet használtam hozzá, de valószínűleg sok más liszttel is pont ugyanilyen jó eredményt lehet...Gasztronómia, életmód és ami még belefér