Ez a recept gyakorlatilag pontosan ugyanolyan, mint a karfiolrizsé, csak más a zöldség. Egy kicsit. Bár többek szerint nagyon, hiszen vannak karfiol és vannak brokkoli hívők, de olyan gyarlók is, akik mind a kettőt szeretik (pl. én). Klassz fogás ez is, akár önmagában, akár rizzsel keverve, ráadásul még fogyósabb és egészségesebb is, mint a sima rizs.
Hozzávalók:
karfiol
olaj
só
igény esetén fűszerek (pl. bors, fokhagyma granulátum)
Az egész borzasztó gyors és egyszerű, főleg, ha van aprítógépünk, de simán lereszelhető nagy lyukú reszelőn is, ahogy én tettem. Előtte persze mossuk meg a brokkolit, ha aprítóba tesszük, akkor szedjük rózsáira, vagdaljuk is szét egy kicsit és dobáljuk is bele. Berregtessük meg párszor a gépet, de azért trutyi állagúra ne bombázzuk szét. Ha pedig reszelővel dolgozunk, akkor simán reszeljük le és kész.
Amikor elkészült, egy hőálló edénybe forrósítsunk egy kis olajat, majd mehet bele a brokkoli némi sóval, és persze más fűszerek is, ha igényeljük. Kevergessük, kavargassuk, bő 5 perc alatt már el is készül. Finom. Komolyan mondom, hogy kifejezetten finom, szerintem jobb, mint a rizs, de lehet főtt/párolt rizzsel keverve fogyasztani is (én úgy szoktam).
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!