Azt kérte a nagyobbik fiam, hogy süssünk egy olyan muffint, ami nagyon, nagyon, nagyon csokis. Kívül, belül, alul, fölül, elől, hátul és legyen benne nutella is. Megcsináltuk.

Hozzávalók:

250 g liszt
30 g kakaó
140 g cukor
200 ml tej
100 ml olaj
3 tojás
0,5 sütőpor
50 g csoki csepp
vanília

Keverjünk össze mindent jó alaposan, kivéve a csoki cseppeket, azt csak a végén adjuk hozzá, de akkor mindenképpen.

Ha elkészültünk, adagoljuk a felét vagy papírral bélelt, estetleg vajjal/olajjal kikent muffin formába, vagy pedig szilikonba, mint én. Mindegyik közepébe ejtsünk – ne túl magasról – egy-egy kanál nutellát, majd kanalazzuk rá a tészta másik részét is, hogy szépen betakarja.

Süssük 160 fokon készre. Mivel csokis, nem annyira látszik, hogy mikor készül el, ezért amikor már gyanús, szúrjunk bele tűt, vagy vékony villát: ha nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.

Amikor hideg – jó, lehet akár langyos is, egye fene – öntsünk nyakon egy jó adag olvasztott csokival, hogy tovább fokozzuk az őrületet.

Én gluténmentesen rizsliszttel készítettem el, de legközelebb valamelyik lisztkeverékkel fogom kipróbálni, mivel azok kevésbé teszik morzsálódóvá a tésztát. Tálalás előtt mindenképpen hűtsük ki, melegen ez a rizslisztes verzió hajlamos szétesni, utána viszont már egyben ki tudtam szabadítani őket a szilikon formából is.  De sajnos tény, hogy nagyon, nagyon, nagyon nehéz kivárni, hogy kihűljön, amikor ennyire finom, ennyire jó illatú és ennyire csokis…


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/csokis-muffin-1-1024x572.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/csokis-muffin-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárucsoki,kakaó,muffin,nutellaAzt kérte a nagyobbik fiam, hogy süssünk egy olyan muffint, ami nagyon, nagyon, nagyon csokis. Kívül, belül, alul, fölül, elől, hátul és legyen benne nutella is. Megcsináltuk. Hozzávalók: 250 g liszt 30 g kakaó 140 g cukor 200 ml tej 100 ml olaj 3 tojás 0,5 sütőpor 50 g csoki csepp vanília Keverjünk össze mindent jó alaposan, kivéve a csoki...Gasztronómia, életmód és ami még belefér