Volt némi sárga héjú, sütni erre a burgonyára, két nagy cukkinim, ezért arra gondoltam, hogy ideje őket összeombinálni. Egyszerre csak egy kis sajtot és szalonna szalonnát kellett hozzácsinálni. Ez utóbbit akár el is hagyhattam volna, de persze nem tettem.
Hozzávalók:
– sütnivaló burgonya
– cukkini
– szalonna
– félkemény sajt


Mivel a cukkininek nem volt olyan szép a héja, inkább pirámoztam, felkarikáztam (bár elég megmoszni a héját, de ez az idő nem árt le sózni jó 20 percre, hogy ne legyen keserű). Mostam, karikáztam a krumplit is. Ez a fajta burgonyát szintén nem kell hámozni, de ha szeretnénk, persze lehet.

Sütőpapírt tettem egy nagyobb tepsibe, kikentem olajjal, majd jól beleszórtam a zöldségeket. Sóztam, borsoztam, és némi a szárított bazsalikomot szórtam rá. Elhagyható, de én egy hasonló jellegű ételhez kifejeztten szeretem.

Az elkészült művem jó forró sütőbe toltam és amikor már kissé pirulni kezdtem, a rántott szalonnát rádobáltam. Jelen esetben kétfélék, sima, vékonyra szelt bacon szalonnát, illetve füstölt kolozsvárit. Lehet persze csak ezzel vagy csak azt készíteni, de mivel nekem mindegyikből kisebb mennyiség volt otthon, ezért egyesítettem az erőiket.

Amikor már egy szalonna szépen megpirult a zöldségek tetején, jól megszórtam a reszelt sajttal és tovább sütöttem. Roppant egyszerű, viszonylag gyors és kifejezetten finom egytálétel.http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/08/ce1-2-1024x759.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/08/ce1-2-250x250.jpgAntal Viktóriafőételcukkini,glutenmentes,rakott,recept,szalonnaVolt némi sárga héjú, sütni erre a burgonyára, két nagy cukkinim, ezért arra gondoltam, hogy ideje őket összeombinálni. Egyszerre csak egy kis sajtot és szalonna szalonnát kellett hozzácsinálni. Ez utóbbit akár el is hagyhattam volna, de persze nem tettem. Hozzávalók: - sütnivaló burgonya - cukkini - szalonna - félkemény...Gasztronómia, életmód és ami még belefér