Fish and chips

Fish and chips

Ez az egyszerűbben elkészíthető, tepsis változat, tehát nem az eredeti angol verzió. Az talán sörtésztás, és mindenképpen bő olajban kisült cucc, ez pedig nem. Ez olyan magyaros dolog lesz, viszont gyors és isteni finom – így is.

Hozzávalók:

halfilé (bármilyen, amit szeretünk és amihez hozzájutunk)
sárga héjú krumpli 
kukoricaliszt (másmilyen is jó)
só, bors, pirospaprika
olaj



Én most nagyon jó áron hozzájutottam vörös tonhal darabokhoz, ezért abból készítettem, és örültem neki, hogy felfedeztem az akciót. Jó, nyilván így sem olcsó, de az ember nem eszik napi szinten vörös tonhalat, legalábbis mi magyarok ritkán. Sajnos nem tehetjük meg, pedig mi például szívesen megtennénk.

Na, de csapjunk a receptbe! A halat daraboljuk fel, ha nincs feldarabolva, sózzuk és tegyük félre. Egy zacskóba tegyünk annyi lisztet, amennyi elég lesz a halfalatok bevonásához, és kb. (a liszthez képest) ötöd annyi pirospaprikát. Szórjunk bele végül egy kis borsot is, mondhatni ízlés szerint. Rázzuk össze, majd dobáljuk bele a halat és azzal is rázzunk jó nagyokat. Jól vonja be mindenhol a fűszeres liszt az összes haldarabkát. 



A sárga krumplit vagy mossuk meg alaposan, vagy hámozzuk is (én most hámoztam, mert nem volt szép a héja). Vágjuk cikkekre, és egy (másik) zacskóba tegyük bele. Öntsünk rá egy kis olajat és rázzuk össze. Persze, ha nagyon környezettudatosak vagyunk (ami nagyon helyes és tiszteletreméltó) itt is, és a halnál is használhatunk zacskó helyett tálat

Mivel nekem sok volt a krumpli is, a hal is, ezért két szép tepsibe tettem sütőpapírt, majd az egyikbe szórtam a halat, a másikba a krumplit. A krumpli már mehetett is a sütőbe, a halat még lespricceltem egy kevés olajjal, és ment utána az is. Jól megsütöttem, majd a végén összekevertem őket és már tálalhattam is. Ha együtt szeretnénk sütni a kettőt, akkor a krumplit előbb tegyük be, a hal csak akkor menjen mellé/rá, ha az már félig kész. 





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .