Fogyós chiás, pizzás és fokhagymás-tejfölös-sonkás-sajtos csigák

Fogyós chiás, pizzás és fokhagymás-tejfölös-sonkás-sajtos csigák

Szénhidrát csökkentett készítettem, gondoltam jól jöhet reggelire, uzsonnára vagy tízóraira. Vagy csak úgy. Spontán. Mert a spontán kajálások mindig a legjobbak.



Hozzávalók:

  • 100 g Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 1,5 g só (na, ezt nem volt könnyű kimérni :))
  • 10 g frissen facsart citromlé
  • 15 g olaj
  • 1 M-es tojás
  • 100 g langyos víz
  • 1 tk chia mag
  • tojás, ha be akarjuk kenni a csigákat sütés előtt

Kenéshez:

  1. változat:
    – tubusos univer pizzakrém
    – sajt (én most szeleteltet tépkedtem hozzá, nem reszeltem)
  2. változat:
    – tejföl
    – sonka
    – sajt (szintén szeletelt)
    – némi só
    – fokhagyma granulátum (mert lusta volt frisset reszelni)


Összekevertem először a nedves hozzávalókat, majd ment bele a só, a chia mag és a liszt. Pihentettem 5 percig, majd a bonyolultabb utat választottam, azaz egyenként kis kígyókat gyártottam a tésztából, amiket később feltekertem. Tudom, sokkal egyszerűbb lett volna az egészet hosszú téglára nyújtani és csíkokra vágni – akár kenés után, akár kenés előtt – de most ehhez volt kedvem és kész. Néha fura vagyok, igen.



A pizzás variációhoz csak simán rákentem a pizzakrémet a csiga csíkokra (ez de jól hangzik, ugye? :)) aztán tépkedtem rá sajtot és feltekergettem őket. A másik változathoz megkentem tejföllel a csiga csíkokat (most már maradok ennél a megfogalmazásnál) megszórtam sóval, fokhagyma granulátummal, és igen, tudom, eleve bele is keverhettem volna ezeket a tejfölbe, de nem volt kedvem. Igen, ehhez sem. Aztán tépkedtem rá sajtot, sonkát, feltekergettem őket, kicsit átkenegettem a tetejét, oldalát villával felvert tojással, és 200 fokon készre sütöttem az egész bandát kb. 40 perc alatt. 





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..