Franciasaláta

Franciasaláta

Sokféle változata van, de én ezt szeretem. Néha boltokban olyan íztelenek vannak, ugye? Vagy inkább vízízűek ahelyett, hogy kicsit édes legyen, kicsit savanyú, kicsit sós. Mert ennek – szerintem – pontosan ilyennek kell lennie.

Hozzávalók:

2 kis dobozos tejföl
kb.  negyed tejföl-mennyiségnyi majonéz
2-4 teáskanál mustár
2-4 teáskanál porcukor
1 csipet bors
1 csipet só
1 kávéskanál citromlé

1 doboz konzerv kukorica
1 nagyobb sárgarépa
1 krumpli (mennyiségre kb. akkora, mint a sárgarépa)
1 alma (mennyiségre kb. akkora, mint a sárgarépa)
1 kupac borsó (mennyiségre kb. annyi, mint a kukorica)



A tartármártásban lévő összetevők mennyisége tényleg ízlés szerintiek, keverjük, kavarjuk, kóstoljuk, aztán ha ízlik, tegyük félre. Jöhet a belevaló! A répát, a krumplit és az almát tisztítsuk meg, majd vágjuk apró kockákra (nyilván az alma magházát dobjuk el, az a megtisztítás része 🙂 ). A krumplit, a répát és a borsót tegyük egy lábasba annyi vízbe, hogy ellepje, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és kezdjük el főzni. Közben az almát és a lecsepegtetett kukoricát már hozzá is keverhetjük a tartármártáshoz. Ha megfőttek a zöldségek, akkor szűrjük, és hűtsük le, majd az is mehet a mártásba. Hűtsük egy ideig az egészet szépen, közösen a hűtőben, és már tálalhatjuk is. Például házilag készített halrudacskákkal. Halrúd receptért KATT IDE!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Ehhez pedig katt IDE!