Ezerféleképpen elkészíthető, de én most éppen barbecue szósszal, szalámival, kukoricával, hagymával, és tortilla chip-szel pakoltam meg. Na, és persze sajttal. Sok, sok sajttal.
Hozzávalók a tésztához:
250 g gluténmentes kenyérliszt (pl. Schar B vagy Mix It, Nutri Free Mix per Pane, Miklós Universal Mix
3 g útifűmaghéj (vagy +1 ek liszt)
8 g só
20 g cukor
20 g friss vagy fél csomag száraz élesztő
250 ml langyos víz
Hozzávalók a szószhoz:
1-2 evőkanál sűrített paradicsom
2-4 evőkanál barbecue szósz (Univel pl. gluténmentes)
1-2 csipet só
víz (ha esetleg túl sűrűnek találjuk a szószt, de ez paradicsompüré függő)
Hozzávalók a feltéthez:
szalámi
lilahagyma
konzerv kukorica
reszelt sajt
tortilla chips (én Tesco márkájú gluténmentest használtam)
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá az élesztőt is (a frisset morzsoljuk bele). Jól dolgozzuk össze a vízzel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, bele. Szerintem a legegyszerűbb vizes kanállal beletunkolni, belekenni, ahogy sikerül. Hagyjuk kelni kb. fél óráig, majd tegyük 180 fokos sütőbe és süssük félkészre. Ez kb. az az állapot, amikor már láthatóan “egyben van” a tészta, de még nem kezd pirulni. Amúgy az se baj, ha elkezd, meg az se, ha nem egészen félkész, mert így is, úgy is szokták készíteni. Vegyük ki, kenjük rá az összekevert szósz, majd szórjuk meg a feltéttel, és jól süssük készre. Roppant finom, ahogy ropog rajta a chips. Meg hát… különben is az 🙂