Többféle verzióban elkészíthető: kenyér helyett tehetünk bele burgonyapelyhet, főtt vagy nyersen reszelt krumplit – sőt, más reszelt zöldséget is – zabpelyhet, főtt kölest, puffasztott amarántot, útifiű maghéjat, puffasztott rizst és még sok minden mást is. Viszont én most gluténmentes kenyérrel csináltam, akárhogy is, náluk ez a hagyományos verzió maradt a kedvenc.

Hozzávalók:

0,5 kg darált hús
15 dkg kenyér
1 kisebb fej hagyma
1-4 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors, majoranna, pirospaprika

Mivel a gluténmentes kenyér hajlamos beáztatás közben rommá ázni és tökéletesen elegyedni a vízben, ezért én soha nem áztatom. Sőt, nagyon leegyszerűsítem az egész történetet: fogom az aprítógépet, beleszórom a hagymát, a fokhagymát, szétcsapatom. Aztán hozzáadom a kenyeret, a fűszereket, a tojást, majd azzal is jól “összedarálom”.

Ha kész van az elegy, már csak a húst keverem hozzá – azt kézzel, mert soha nem fér bele a gépbe – kis golyókat gyártok belőle és kiolajozott sütőpapírra rakom. Ha éppen van olaj spraym, akkor azzal fújom be kissé az egész társaságot, ha nincs, akkor egy ecsettel bepacsmagolom.

Sima sütőben is meg lehet sütni – mondjuk 180 fokon – de én most grillsütőbe tettem, alul-felül sütős opcióban és úgy sütöttem pirosra.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/07/fasirtgolyo-1024x668.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/07/fasirtgolyo-250x250.jpgAntal Viktóriafőételdarált hús,fasírt,húsgolyóTöbbféle verzióban elkészíthető: kenyér helyett tehetünk bele burgonyapelyhet, főtt vagy nyersen reszelt krumplit - sőt, más reszelt zöldséget is - zabpelyhet, főtt kölest, puffasztott amarántot, útifiű maghéjat, puffasztott rizst és még sok minden mást is. Viszont én most gluténmentes kenyérrel csináltam, akárhogy is, náluk ez a hagyományos verzió maradt...Gasztronómia, életmód és ami még belefér