Kínai hagymás csirke

Kínai hagymás csirke

Jó, igazából magyar, mert én csináltam – ráadásul kínai fűszer keverékem sem volt itthon – de mindenképpen kínai ihletésű és ízvilágú. Nekünk bejött, akárhogy is.

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell (vagy comb filé)
1 nagy fej vöröshagyma
pár szál zöldhagyma (el is hagyható)
egy marék csíkokra vágott kaliforniai paprika
2-4 kanál szójaszósz (Tescoban pl. van gluténmentes is)
2-4 kanál étkezési keményítő
kínai fűszer keverék (vagy jobb híján (pl. nálam, mert nem volt itthon: só, bors, gyömbér)



Első körön vágjuk szeletekre, vagy csíkokra a csirkét, öntsük nyakon szója szósszal, majd keverjük össze keményítővel is. Tegyük félre 15-20 percre. Addig a vöröshagymát hámozzuk meg, vágjuk rusztikus (értsd: nagy) darabokra, a zöldhagymát is tisztítsuk és nagyobb csíkokra vagdaljuk. A paprikáról már alapból azt írtam a hozzávalóknál, hogy csíkokra vágott, úgyhogy csíkokra kell vágni. (Ennyi erővel a hagymáról is írhattam volna már ott, de most már mindegy.)

A hagymát egy serpenyőben (pláne wokban) némi olaj társaságában sütögessük egy keveset. Ne legyen túl puha, kicsit roppanós maradjon, ez még csak elősütés. Ha kész, horgásszuk ki, tegyük félre, és a megmaradt olajon – ha kell még hozzá, öntsünk még hozzá – kezdjük el a húst pirítani. Fűszerezzük a hozzávalókban leírtak szerint. Amikor már láthatóan nem nyers a belseje sem, sőt, kifejezetten pirul, akkor megy rá vissza a hagyma, sőt, most már a zöldhagyma is, meg a paprika. Szépen pirítgassuk össze az egészet és már készen is vagyunk. Rizzsel, tésztával vagy akármi-bármivel tálaljuk, amiről úgy érezzük, hogy passzol hozzá.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..