Könnyű, mediterrán csirke

Könnyű, mediterrán csirke

Igazi üde, napsugaras, nyári – vagy nyárt idéző – étel. Nagyon kezdő konyhatündérek és lelkes amatőr férfiak is bátran belefoghatnak, kifejezetten sikerekkel kecsegtető, egyszerű receptről van szó. Sőt, még gyors is.

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell (vagy comb filé)
1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán
1 nagyobb lilahagyma
1 kisebb kápia (vagy kaliforniai) paprika
fűszerek (receptben részletezem)

A csirkét vágjuk csíkokra, a zöldségeket pedig nagyobb kockákra. Egy kevés olajon pároljuk üvegesre, azaz áttetszően fényesre a hagymát, majd adjuk hozzá a húst. Kevergessük kicsit, amíg pirulni nem kezd, majd adjuk hozzá a zöldségeket és fűszerezzük.

Vagy használjunk kész fűszer keverékeket, például mediterránt, görögöst, grillt vagy állítsunk mi össze olyat, ami ehhez illik: frissen őrölt bors, bazsalikom, oregano, majoranna, rozmaring, de aki szereti, az bátran szórhat rá kakukkfüvet vagy zsályát is (engem ez utóbbi kettővel a világból ki lehet üldözni). Természetesen a sót se felejtsük el, bár a kész keverékek többségében már eleve van.

Pirítsuk össze az egészet közepes hőfokon kevergetve addig, amíg a zöldségek már nem nyersek, de még nem kezdenek pürésedni. Ahogy érezzük, hogy már kezdenének “kenődni” onnantól azonnal tudni fogjuk, hogy ideje kikapcsolni és tálalni. Persze megfelelő rutinnal már a színéből meg fogjuk tudni állapítani, akkor még könnyebb lesz a dolgunk.

Ehetjük önmagában – úgy még fogyósnak is számít – vagy adhatunk hozzá például párolt rizst vagy sült burgonyát is.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..