Tejszínes-medvehagymás sajtszósz

Tejszínes-medvehagymás sajtszósz

Medvehagyma szezonban frissből, vagy akár az év minden szakában fagyasztottból is nagyszerűen elkészíthető ez a sajtszósz, amelyek felhasználhatóak például tésztákhoz, akár hús- vagy halgombócokkal összefőzve, de lehet melléjük krokettet is adni, vagy sült krumplit, sült zöldségeket, nachost, illetve bármi mást is, ami éppen eszünkbe jut és úgy gondoljuk, hogy passzol hozzájuk.

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • legalább 4-6 levél medvehagyma
  • 15-20 dkg reszelni való sajt
  • kis csokor kapor (el is hagyható)
  • bors

Kevés zsiradékon pároljuk üvegesre, azaz áttetszően csillogóra az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a reszelt/zúzott fokhagymát. Kevergessük át párszor – vigyázat, a fokhagyma hajlamos hamar megégni! – majd mehet bele a tejszín, az apróra vágott kapor és a medvehagyma (ollóval klasszul felvágható), a reszelt sajt, majd, sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk bele hús- vagy halgombócokat tenni, akkor várjuk meg, amíg felforr és akkor tegyük hozzá, majd főzzük együtt 5 percig. Ha nem akarunk beletenni, akkor csak simán főzzük ugyanennyi ideig és már tálalhatjuk is.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!