Medvehagyma szezonban frissből, vagy akár az év minden szakában fagyasztottból is nagyszerűen elkészíthető ez a sajtszósz, amelyek felhasználhatóak például tésztákhoz, akár hús- vagy halgombócokkal összefőzve, de lehet melléjük krokettet is adni, vagy sült krumplit, sült zöldségeket, nachost, illetve bármi mást is, ami éppen eszünkbe jut és úgy gondoljuk, hogy passzol hozzájuk.

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • legalább 4-6 levél medvehagyma
  • 15-20 dkg reszelni való sajt
  • kis csokor kapor (el is hagyható)
  • bors

Kevés zsiradékon pároljuk üvegesre, azaz áttetszően csillogóra az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a reszelt/zúzott fokhagymát. Kevergessük át párszor – vigyázat, a fokhagyma hajlamos hamar megégni! – majd mehet bele a tejszín, az apróra vágott kapor és a medvehagyma (ollóval klasszul felvágható), a reszelt sajt, majd, sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk bele hús- vagy halgombócokat tenni, akkor várjuk meg, amíg felforr és akkor tegyük hozzá, majd főzzük együtt 5 percig. Ha nem akarunk beletenni, akkor csak simán főzzük ugyanennyi ideig és már tálalhatjuk is.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/sajtszosz-1-1024x641.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/sajtszosz-1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátafőételMedvehagyma szezonban frissből, vagy akár az év minden szakában fagyasztottból is nagyszerűen elkészíthető ez a sajtszósz, amelyek felhasználhatóak például tésztákhoz, akár hús- vagy halgombócokkal összefőzve, de lehet melléjük krokettet is adni, vagy sült krumplit, sült zöldségeket, nachost, illetve bármi mást is, ami éppen eszünkbe jut és úgy gondoljuk, hogy...Gasztronómia, életmód és ami még belefér