Kifejezetten finom, pihe-puha – másnap sem száraz – palacsintákat lehet gyártani ebből a reform lisztből, ami tápióka keményítőt, vaníliát, eritritet, kókuszlisztet, bambuszrostot, útifűmaghéj lisztet és citromsavat tartalmaz. Nekem bejött, na meg a tudat is, hogy egy fokkal kevésbé nő a hátsóm, ha ezt eszem és nem a “simát” (kivéve, ha már egyre rápakolok egy üveg nutellát, némi házi lekvárral házasítva.)
Hozzávalók (elvileg 10 db-hoz, de nekem ebből a mennyiségből csak 8 lett):
- 150 g Szafi Reform gluténmentes palacsinta lisztkeverék
- csipet só
- 16 g olaj
- 4 db M-es tojás
- 340 g szoba hőmérsékletű víz (az eredeti recept ez, de én a folyadék felét tejre cseréltem)
Az elkészítés egyszerű: jó alaposan keverjük ki a hozzávalókat, tegyük félre 15 percre, aztán forró, olajjal kikent serpenyőben süssük ki. Nem annyira könnyű forgatni, vagy feldobva fordítani, de nekem azért sikerült még ez utóbbit is. Persze lehet, hogy azért, mert én a hagyományosnál nagyobb serpenyőben sütöttem (gondolom ezért is lett 10 db helyett csak 8).
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!