Tükörtojás gazdagon

Tükörtojás gazdagon

Szeretem az ütős reggeliket és bár többnyire a tojást leginkább rántotta formájában készítem – nekem az a szívem csücske – időnként kell a változatosság. Most éppen ilyet raktam össze és olyan kis szép lett, hogy gondoltam lefotózom és jól felrakom a Ceruzababra is.

Hozzávalók:
tojás
sonka
mini (csípős) kolbászka
paprikával töltött olajbogyó
jalapeno paprika
némi olaj vagy olvasztott zsír/vajFura, mert régen mindig azt mondták, hogy forró serpenyőbe kell ütni a tojást, most meg azt, hogy hidegbe. Nekem tetszik ez az új nézőpont, így legalább szépen, művészien – igen, nálam már ez is művészetnek számít :))) – össze tudom pakolászni, aztán egyben megsütni az egészet.

Tegyük pont ezt. Először valamilyen zsiradékkal kenjük ki a serpenyőt, majd üssük bele a tojásokat. Aztán szórjuk rá a szeletekre vágott összes többi hozzávalót. Persze lehet minden mást is belepakolni, akár párolt gombát, akár elősütött szalonnát, akár valamilyen hagymaféleséget, akár sajt darabkákat, szóval ahogy csak kedvünk tartja. Nekem most ehhez volt kedvem. Összepakolásztam, majd alacsony hőfokon megsütöttem, a végén pedig megszórtam sóval és borssal.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420