Anti-konyhatündérek, nagyobb gyerekek, gyorsan, mutatós ételt készíteni vágyók figyelem, ez a recept pont nektek való!

Hozzávalók:

0,5 kg kolbász
0,5 kg tészta
1 l paradicsomszósz
1-5 db fokhagyma
1 tk szárított vagy 4-5 nagy levél friss bazsalikom

 

Kezdjük rögtön a már beígért csavarral: a darált hús helyett kolbászt fogunk használni. Nem, nem füstölt, parasztkolbászt és nem is a multikban leginkább kapható furcsa, darált, fene tudja mit, hanem az igazi, jó féle, fűszeres darált húsból készültet, amit például a henteseknél tudunk beszerezni. Ne bántsuk a multikat se, itt-ott náluk is kaphatóak ilyen kolbászok, de tényleg figyeljünk rá, hogy igazi húsból készüljön, a lisztérzékenyek pedig arra is, hogy a fűszerekben se legyen glutén.

Első dolgunk az lesz, hogy a gondosan betöltött kolbászokat jól végigvágjuk.  Bocs a töltőjüktől ezúton is, de most feleslegesen dolgozott, csúnyán szétbarmoljuk a munkájukat.




Ha végeztünk a vandálkodással és kidobáltuk a feleslegessé vált bőrt (nevezzük most így, szebben hangzik) máris kapunk egy jó tányér befűszerezett húst, amivel semmi más dolgunk nincs, mint, gombócokat formálni belőle. Ezt csinálhatják akár a gyerekek is, amíg mi elkészítjük a paradicsomszószt.

Ehhez először is pirítsunk nyomott, zúzott vagy reszelt fokhagymát egy kevés olajon, kis hőfokon, mert hamar megég. Szerintem jó sok fokhagymát használjunk, de aki nem szereti, az csak keveset, vagy akár ki is lehet hagyni az egészet. Akkor jó, ha már minimálisan elkezd pirulni, ilyenkor gyorsan öntsük nyakon egy adag – lehetőleg sűrű – paradicsom szósszal. Használhatunk konzerv paradicsomot is, vagy paradicsomlevet, de míg a konzerv túl sűrű és vízzel kell hígítani, a lénél fennáll a lehetőség, hogy az meg túl híg lesz. Jobb a szósz, főleg a házi, de ha nincs, akkor a boltban kapható hosszúkás üvegekben árultak többnyire tökéletesek szoktak lenni.



Tegyünk bele bazsalikomot – apróra vágott frisset, vagy morzsolt, szárítottat – és sót. Kóstoljuk meg, ha kell, akkor sózzuk még, vagy ha nem elég édes a paradicsomszósz, akkor titokban szórhatunk bele egy kevés cukrot is. Főzzük, amíg megsütjük a húsgombócokat, ugyanis most az következik.

Forró zsiradékot a serpenyőbe és máris mehetnek bele a gombócok! Közepes hőfokon süssük őket, szépen forgatva, hogy nagyjából egyenletesen piruljanak. Több zsiradékba egyszerűbb dolgunk lesz, főleg, ha el is lepi őket.

Ha kész, akkor már mehetnek is bele a paradicsomszószba. Együtt főzzük őket 10 percig és már tökéletesen készen is vagyunk.



Főzzünk hozzá tésztát – ha ügyesek voltunk, akkor a sós vizet már korábban feltettük forrni – ha szeretnénk akár gluténmenteset is. A forró, bugyogó, sós vízbe tegyük bele a száraztésztát, arra pedig mindig figyeljünk, hogy jó sok vízbe menjen, fél kiló tésztához legalább 5 liter vízre lesz szükségünk.  Főzzük, időnként kevergessük, majd szűrjük le és a húsgombócos szósszal, valamit reszelt sajttal tálaljuk.



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/08/hgombóc-1024x642.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/08/hgombóc-150x150.jpgAntal Viktóriafőételglutenmentes,paradicsomszosz,spagettiAnti-konyhatündérek, nagyobb gyerekek, gyorsan, mutatós ételt készíteni vágyók figyelem, ez a recept pont nektek való! Hozzávalók: 0,5 kg kolbász 0,5 kg tészta 1 l paradicsomszósz 1-5 db fokhagyma 1 tk szárított vagy 4-5 nagy levél friss bazsalikom   Kezdjük rögtön a már beígért csavarral: a darált hús helyett kolbászt fogunk használni. Nem, nem füstölt, parasztkolbászt és nem...Gasztronómia, életmód és ami még belefér