Gluténmentes sült túrógombóc

Gluténmentes sült túrógombóc

Nekem is ki kellett próbálnom ezt a változatot, mert a neten már számtalan helyen belefutottam és mindenki ódákat regélt róla. A gombócok alapjához természetesen a jól bevált “sima” túrógombóc receptemet használtam fel.

Hozzávalók a gombócokhoz:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg rizsdara
  • 3 púpos evőkanál rizsliszt
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje (el is hagyható)
  • 1 citrom reszelt héja (el is hagyható)
  • 1 ek cukor (el is hagyható)

Hozzávalók a “mártáshoz”:

  • 2 kis dobozos tejföl
  • 2 tojás
  • 4-8 kanál porcukor
  • citromhéj
  • vanília
  • 1-2 teáskanál citromlé



Nyomkodjuk jól össze a túrót, majd keverjük hozzá az összes többi hozzávalót is. Jól dolgozzuk össze és tegyük a hűtőbe legalább 20-25 percre. De lehet egy órára is. Vagy többre. Én konkrétan este állítottam össze és csak másnap ebédre készítettem el. 

Olajozzunk/vajazzunk ki egy tűzálló tálat, vagy béleljük ki sütőpapírral és pakoljuk bele a masszából formázott gombócokat. Amikor meg van, akkor keverjük ki a “mártást” a hozzávalókból és öntsük vele nyakon őket. 180 fokon kb. 20-30 percig süssük készre. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..