Előre szeretném jelezni, hogy nem hiszem, hogy én találtam fel a spanyol viaszt, ez egy valóban annyira egyszerű dolog, hogy még receptnek se nagyon lehet nevezni. Azért leírom, abból baj nem lehet, nem igaz?
Hozzávalók 2 bögrényi adaghoz:
1 zacskó főzős pudingpor (vanília, csoki, karamell, kb. bármi, ami megy a kávéhoz)
4 dl (400 ml) tej (lehet növényi is)
2 adag rövid kávé (0,5-0,5 dl körüli mennyiség, instant vagy 2 in 1/ 3 in 1 féléből is készülhet)
3-6 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
díszítéshez: tejszínhab, kakaópor, fahéj, vagy amit fújnánk, szórnánk, dobálnánk rá
Először is készítsük el a kávét és tegyük félre. A pudingport keverjük csomómentesre a hideg tejjel, majd adjuk hozzá a kávékat is. Főzzünk belőle folyamatos keverés mellett pudingot, majd ha készen van, húzzuk félre és ízesítsük cukorral vagy édesítővel.
Adagoljuk két bögrébe (vagy amibe akarjuk) és hűtsük ki. Ha nem szeretnénk, hogy bőrös legyen a teteje, akkor terítsünk rá (ne a pohárra, hanem a krém tetejére) folpackot, vagy zacskó darabot is akár. Amikor kihűlt, akkor persze ezt húzzuk le róla, mert a zacskó nem finom. Ezzel se mondtam újat, ugye? Igen, én is érzem. Végül díszítsük fel kedvünk szerint és jól együk meg.