Almás palacsinta

Almás palacsinta

Ha van egy rakás almánk és már nem tudjuk, hogy mit kezdjünk vele, arra az egyik legjobb és legegyszerűbb módszer talán az almás palacsinta készítés.

Hozzávalók:

450 g alma (ez már a hámozott, magozott reszelt súly)
200 g liszt (én gluténmentest használtam – ehhez gyakorlatilag bármelyik megfelel, nem kényes recept, eddig akármivel készítettem, mindig jó volt)
70 g cukor
150 ml tej
4 db tojás
2 tk olaj
1 csapott tk. sütőpor
1 csipet só
1 csipet fahéj (opcionális)
vanília
citromhéj (opcionális)Jól szétcsaptam szegényt

Először hámozzuk meg és reszeljük le az almát nagy lyukú reszelőn. A magházát ne, azt vagy dobjuk ki reszelés után, vagy vágjuk ki már a reszelés előtt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük csomómentesre. Én valamiért a tejet már csak akkor szoktam, amikor a többivel némiképpen összekevertem, de ez leginkább csak egyéni szeszély a részemről.

Olajozzunk ki egy serpenyőt, forrósítsuk fel és kanállal adagoljunk a tésztából mindig egy keveset. Ha az egyik oldala megsül, fordítsuk meg és süssük meg a másikat is. Nem jó, ha túl nagy hőfokon zajlik az egész történet, mert akkor hajlamos arra, hogy a külseje túlsül, a belseje viszont nyúlik. Amikor elkészültünk, vegyük ki, kenjük meg újra olajjal a serpenyőt és jöhet a következő adag. Egyszerű, finom, klasszikus és illatos, ráadásul nem csak fahéjas cukorral szórva finom, hanem nutellával is.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!