Maximum negyedóra alatt – cukrásztehetség nélkül is – össze lehet dobni és már csak sütni kell. Gyors, egyszerű, roppant finom, szóval minden adott ahhoz, hogy elkészítsük.
Hozzávalók az alaptésztához:
260 g liszt (én gluténmentes Schar C süteménylisztet használtam hozzá)
80 g olaj
150 g cukor (vagy annak megfelelő édesítő)
200 g (igen, ez is g) tej
2 db tojás
6 g sütőpor
1 csipet só
Hozzávalók a pudinghoz:
1 cs vaníliás, főzős puding
0,5 l tej
2-3 ek cukor (vagy annak megfelelő édesítő)
+ 6-10 szem sárgabarack (őszi is lehet)
+ 1 ek cukor
Először főzzük meg a pudingot a zacskón található leírás szerint. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk békén. Foglalkozzunk helyette a barackkal: mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk darabokra. Keverjünk hozzá egy evőkanál cukrot, majd ezt is tegyük félre, majd keverjük ki a tésztát.
A dolog egyszerű: minden hozzávalót, amit a tésztás rész alatt felsoroltam öntsünk (tojás esetében üssünk) a tálba, majd keverjük el alaposan. Fogjunk egy tepsit (én 33*20-as méretűt használtam – el se hiszem, hogy végre nem felejtettem el leírni ezt is), amibe sütőpapírt tettem. Persze lehet olajozni és liszttel is szórni, hogy ne ragadjon bele a süti.
Öntsük bele először a tésztát, majd kanállal “nyomkodjuk” bele a pudingot. Igen, jó sok a puding a tésztához képest, de szerintem pont így jó. Dobáljuk a tetejére a barackot, majd tegyük egy 170 fokos sütőbe a tepsit és süssük készre (kb. 40-60 perc alatt).
Nagyszerű recept. Elronthatatlan. Megunhatatlan. Finom.