Szénhidrát csökkentett csirkemájas táska

Szénhidrát csökkentett csirkemájas táska

Mindig szerettem a csirkemájas táskát, ezért gondoltam, hogy elkészítem szénhidrát csökkentett, gluténmentes lisztből is. Jó ötletnek bizonyult.

Hozzávalók a tésztához:

200 g Szafi Reform gluétnmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyé és péksütemény lisztkeverék
2 g só
20 g citromlé
30 g olaj
2 M-es tojás
200 g langyos víz
+ ha szeretnénk, keverjünk bele magokat is (én most napraforgót, szezámot, lenmagot és köményt szórtam bele

Hozzávalók a töltelékhez: 

200 g csirkemáj (persze lehet kacsa vagy liba is)
1 pici fej hagyma
só, őrölt bors, őrölt kömény
1 teáskanál pirosarany (el is hagyható)
egy kis csokor metélőhagyma (el is hagyható)

+tetejére szezámmag (el is hagyható)




Először kezdjünk a töltelékkel! A hagymát vágjuk rusztikus darabokra és egy kevés olajon pároljuk üvegesre, azaz átlátszóan fénylőre. Dobjuk rá a szépen megtisztított májat, amit akár fel is vagdoshatunk. Szórjuk meg borssal, köménnyel és süssük addig, amíg megváltozik a színe, azaz már nem lesz véres. Ennyi most pont elég is, mivel még megy a sütőbe is. Egy rúdmixerrel pépesítsük az egészet és sózzuk, pirosaranyozzuk (hű, de jó szó 😀 ) majd vagdossuk bele a metélőhagymát. Keverjük el és tegyük félre.

A tésztához először üssük bele a tojásokat a tálba, majd villával keverjük össze és vegyünk ki belőle egy evőkanállal, amit tegyünk félre. Ha meg van, a maradék tojáshoz – úgy értem, hogy nem az egy evőkanálnyihoz 🙂 – adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a maradék hozzávalót is, és keverjük el most már az egészet. Várjunk 5 percet.




Amikor letelt, szedjük hatfelé a tésztát, és nyomkodjunk/nyújtsunk belőle három kör alakú formát a sütőpapírral bélelt tepsiben. Tegyük a közepükbe a májkrémet, és hajtogassuk ketté, ahogy illik. Kenjük be a félretett egy evőkanálnyi tojással, szórjuk meg szezámmaggal, majd irány a sütő, süljenek készre 180 fokon, 45 perc alatt. Tök finom lesz, de tényleg.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .