Valami tésztát szerettem volna főzni, ezért körül néztem, hogy mi van otthon. Sajnos cukkini éppen nem, pedig azt is tettem volna bele. Nem baj, majd legközelebb.
Hozzávalók:
500 g száraztészta
250 g csirkehús (csont nélkül)
10 cm körüli (igen, centi :)) póréhagyma
1 közepes sárgarépa
2 dl tejszín, vagy rizskrém
100-200 g reszelhető sajt
só, bors, szerecsendió
Először jön az előkészítés: a sárgarépát tisztítsuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a póréhagymát vágjuk karikára, a húst kockára, a sajtot pedig reszeljük le. Némi olajon pirítsuk meg a csirkét a reszelt répával együtt. Közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor jónak gondoljuk, mehet rá a póréhagyma. Ez már rövid idő, még mielőtt pirulni kezdene, öntsük is rá a növényi krémet, vagy tejszínt és reszeljünk bele egy kis szerecsendiót (persze lehet már őrölve is kapni), adhatunk hozzá egy kis fokhagyma granulátumot is akár (persze friss fokhagyma még jobb). Forraljuk össze, majd szórjuk bele a sajtot is. Párszor kevergetjük át, kóstoljuk meg, majd nyilvánítsuk késznek.
A tésztát főzzük ki forrásban lévő sós vízben, majd szűrjük le és keverjük össze csirkés cuccal, majd az egészet öntsük kiolajozott, hőálló tálba és tegyük a sütőbe 200 fokra addig, amíg kicsit pirulni kezd a teteje. El is készültünk, már csak enni kell, de az nem lesz nehéz, tényleg finom.