Ez egy tipikusan olyan étel, ami előtt körbe néz az ember a kamrában, konyhában, hűtőben és vállvonogatva azt mondja, jó lesz ez bele, meg az is jó lesz! Aztán tényleg jó. Egyszerű és mindig más lesz attól függően, hogy éppen mi van otthon.
Hozzávalók (most éppen):
csirkemell csíkok
bacon szalonna csíkok
sárga héjú burgonya
lilahagyma
karfiol
sárgarépa
fokhagyma
sült csirke fűszersó
olaj
+ 1 nagyobb sütőzacskó
A csirkét és az összes zöldséget meghámoztam, megmostam (kinek mire volt igénye a fajtája szerint) és összevagdaltam. Majd fogtam egy nagy sütőzacskót, öntöttem bele némi olajat, elegyengettem benne – így tuti nem ragad rá semmi, és beleszórtam mindent – kivéve a bacont – egyszerre. Végül megszórtam fűszerrel is (lehet, hogy kell bele még plusz só, attól függően, hogy milyen keveréket használunk.)
Jó alaposan összeráztam az egészet, és ment a 180 fokos sütőbe nagyjából 15-20 percre (mennyiségtől is függ). Amikor ez letelt, kivágtam a zacskót és az egészet beleborítottam egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Így sütöttem tovább addig, amíg majdnem kész lett. Ezen a ponton dobáltam rá a szalonna csíkokat is, és ment vissza a sütőbe. Akkor lett kész, amikor az is megsült szépen, ropogósra.