Lehet köret, lehet önálló étel – vegák és fogyókúrázók előnyben – de lehet akármi-bármi eledel is, ha csak éppen olyanunk van. Nem kell mindent definiálni, ugye?
Hozzávalók:
kelbimbó
fokhagyma
olaj
só, bors
Vagdaljuk fel a megmosott kelbimbót kedvünk szerint, cikkekre, karikákra, ahogy kedvünk tartja, vagy ahogy éppen sikerül. Ha fagyasztottat használunk, kicsit olvadjon fel vagy használjunk kis baltát, de az elég veszélyes tud lenni a konyhában.
Fogjunk annyi fokhagymát, amennyit szeretnénk, hámozzuk meg, vágjuk karikára. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, dobáljuk bele a fokhagymát, sütögessük egy rövid ideig, majd mehet is rá a kelbimbó. Sózzuk, borsozzuk és süssük. Ha nem szeretjük ropogósabban, akkor egy kevés vizet is löttyinthetünk alá, hogy párolódjon és puhuljon. Ha nem, akkor nem. Amikor a zöldség megpirult, készen is vagyunk és ehetjük akármikor-bármikor, ahogy már az elején megbeszéltük. Szerintem citrommal locsolgatva az igazi.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!