igen, tény, hogy nincs agyondíszítve 🙂

Extra gyorsan készül, extra gyorsan elfogy, extra habos és még friss eper sem kell hozzá. Én addig dobtam össze, amíg a család elment bicajozni, kb. 1 óra alatt.

Hozzávalók a tésztához:

5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:

500 ml Meggle cukrászhab (vagy habtejszín + habfixáló)
1 nagy üveg eperlekvár (ha van házi és nagy eperdarabos)
porcukor (lekvár-édességtől függő mennyiségben)
Először piskótát kell készíteni klasszikus módon, azaz válasszuk szét a tojást, a fehérjét verjük fel félig, majd lassan adagolva bele a cukrot, egészen keményre. Ha meg van, mehet bele a sárgája, amit most már egy fakanállal, óvatosan keverünk hozzá, akárcsak a lisztet, szépen, adagonként, hogy ne törjük rommá a habot. Én most Mester süteménylisztet használtam hozzá, hogy gluténmentes legyen, de bármilyen más liszt is kb. ugyanúgy megfelel, akár rizsliszt is (na meg búzaliszt annak, aki eheti).

Ha kész, tegyük egy papírral kibélelt aljú csatos tortaformába. (Az oldalát nem kentem ki semmivel, miután megsült, szépen egy hablapáttal elválasztottam tőle.) 170 fokos sütőben – majdnem teljesen legalulra téve a rácsra a formát – süssük addig, amíg kész nem lesz, ami kb. fél óra. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy jó, szúrjunk bele tűt: ha ragad, akkor tovább kell sütni.

A krémet elkészíteni pofonegyszerű. A jól lehűtött cukrászhabot verjük egy percig alacsony fokozaton, majd a legnagyobbon addig, amíg kemény nem lesz, majd óvatosan forgassuk bele az eperlekvárt. Ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, akkor mehet bele porcukor is.

A kész tortát vágjuk három felé, kenjük meg vele a lapokat, a tetejét és az oldalát és gyakorlatilag azonnal fogyaszthatjuk, ha szeretnék, máris készen áll.

Ez a recept nagyon hasonlít egy korábbi epertorta receptemre, de a mostani még egyszerűbb. 

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/et1-1024x680.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/et1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárueper,tortaExtra gyorsan készül, extra gyorsan elfogy, extra habos és még friss eper sem kell hozzá. Én addig dobtam össze, amíg a család elment bicajozni, kb. 1 óra alatt. Hozzávalók a tésztához: 5 tojás 10 dkg cukor 15 dkg liszt Hozzávalók a krémhez: 500 ml Meggle cukrászhab (vagy habtejszín + habfixáló) 1 nagy üveg eperlekvár (ha van...Gasztronómia, életmód és ami még belefér