Nagyon krémes, nagyon epres és nagyon, nagyon finom. Konkrétan ez lett most már a kedvenc tortám, arra jutottam. Lehet, hogy verset is írok hozzá, még nem döntöttem.

Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
2 cs epres pudingpor (liszt helyett)
5 kanál cukor

Hozzávalók a krémhez: 
32 dkg eper
500 ml Meggle cukrászhab
2 ek eperlekvár
1-4 ek porcukor

Egyéb hozzávalók:
30 dkg eper
1 kis üveg eperlekvár (ebből 2 ek megy a krémbe)

A piskótához először kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra. Válasszuk szét a tojásokat két külön tálba. A fehérjét verjük fel félig, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot, azzal verjük készre, keményre. Egy fa – vagy szilikon – kanállal keverjük óvatosan hozzá a tojások sárgáját, majd a pudingport. Tegyük alul sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába és süssük készre kb. 30-35 perc alatt. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy jó, szúrjunk bele egy tűt: ha nem ragad rá, akkor elkészült. Kihűlés után 3 lapra vágtam.

A krémhez az epret egy rúdmixerrel pürésítettem. A cukrászhabot készre vertem, majd hozzáadtam az eperpürét, a lekvárt és annyi cukrot, hogy kellőképpen édes legyen.

A torta összerakásához először béleljük ki ezúttal a tortaforma oldalát sütőpapírral, majd tegyük bele az alsó lapot. Kenjük meg a megmaradt lekvár felével és rakjuk körbe a forma oldalát eper szeletekkel. Kenjük meg a lapot ezúttal a krém kicsivel több mint kétharmadával. Helyezzük rá a középső piskótalapot, kenjük meg azt is először lekvárral, aztán a krém nagyobb részével. Tegyük rá a felső lapot, arra már csak a megmaradt krémet kenjük és szórjuk meg a maradék eper szeletekkel. Hűtsük, szeljük, együk és hümmögjünk azon, hogy milyen finom.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/epertorta4-1024x505.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/epertorta4-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárueper,epertorta,piskóta,tortaNagyon krémes, nagyon epres és nagyon, nagyon finom. Konkrétan ez lett most már a kedvenc tortám, arra jutottam. Lehet, hogy verset is írok hozzá, még nem döntöttem. Hozzávalók a piskótához: 5 tojás 2 cs epres pudingpor (liszt helyett) 5 kanál cukor Hozzávalók a krémhez:  32 dkg eper 500 ml Meggle cukrászhab 2 ek eperlekvár 1-4 ek porcukor Egyéb hozzávalók: 30...Gasztronómia, életmód és ami még belefér