A tonhal úgy passzol a tésztához, mint zseb a nadrághoz, ráadásul az elkészítése is őrületen gyors tud lenni, ami szintén nem egy utolsó szempont.
Hidegen, melegen, salátának vagy főételnek egyaránt fogyasztható, a variációs lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. Néhányat most leírok, mondjuk úgy ötletadónak, de persze mindenki találja ki utána a saját verzióját. A kiindulási pont viszont minden esetben egy adag főtt tészta és egy tonhal konzerv lesz.
Ehetjük állati egyszerűen, a tésztára borítva, hidegen vagy melegen, minden nélkül. Több ismerősöm erre esküszik, semmi variálás, csak úgy, két összetevő. Ezt persze bonyolíthatjuk, szórhatunk vagy morzsolhatunk rá különböző sajtokat (trappistát, fetát, márványt, parmezánt stb.), dobálhatunk rá apróra vágott zöld fűszereket (kaprot, metélőhagymát, bazsalikomot, petrezselymet stb.) és meglocsolhatjuk citromlével is.
Finom különböző szószokkal is, ha salátaként esszük, akkor hidegen keverjünk hozzá tartárt (receptet lásd a krumplisalátánál) vagy nyomhatunk rá simán majonézt is, vagy akár annak a fokhagymás változatát. És ha már fokhagyma, akár azt is megfuttathatunk egy kevés olajon és hozzákeverhetjük a tonhalas tésztához.
Mehet hozzá egy adag zöldség is, kedvünk szerint, apróra tépett saláta, konzerv kukorica, avokádó vagy friss paradicsom szeletek, kápia paprika (nyersen vagy sütve), párolt brokkoli, sült padlizsán vagy bármi, amit szeretünk.
Ehetjük paradicsom vagy sajtszósszal is (a medvehagyma kihagyható a receptekből) melegen, de chili szósszal keverve a hideg változata is finoman pikáns.
Nézzünk körül a hűtőben, ha van tésztánk és van halkonzervünk, biztos találunk hozzá egy kis ezt és egy kis azt, keverjünk, kavarjunk, reszeljünk, fűszerezzük és percek alatt kész lehet egy finom és gyors vacsora vagy ebéd.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!