Gluténmentes kifli, zsemle és csavart

Gluténmentes kifli, zsemle és csavart

Tényleg finom lett. Nem azért, mert én csináltam, hanem mert… Na, jó, mégis csak azért! Persze csak viccelek, simán tud bárki ilyen finomat csinálni, aki pedig nem hiszi, az tegyen egy próbát és majd kiderül.



Hozzávalók:

120 g Glutenix Alfa Mix (lehet csak ebből is készíteni)
120 g Schar B (lehet csak ebből is készíteni)
280 ml víz
10 g tápióka keményítő (hogy pihe-puha legyen, de ha nincs, akkor +1 ek liszt)
10 g útifűmaghéj (hogy rugalmasabb és hosszabb távon jó állagú legyen, de ha nincs, akkor +1 ek liszt)
15 g friss élesztő (vagy fél csomag instant)
8 g olaj

5 g só

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, belemorzsolva az élesztőt is, majd adjuk hozzá a langyos (meleg határát még éppen nem elérő) vizet és az olajat, és szépen dolgozzuk ki a tésztát. Én 8 részre vágtam, két csavart, két kifli és négy zsemle készült belőle.

45 perc kelesztés után 180 fokon készre sütöttem. Ja, sütés előtt be is kentem őket olajjal, majdnem elfelejtettem ezt a lépést, de szerencsére aztán mégsem.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!