Nekem is ki kellett próbálnom ezt a változatot, mert a neten már számtalan helyen belefutottam és mindenki ódákat regélt róla. A gombócok alapjához természetesen a jól bevált “sima” túrógombóc receptemet használtam fel.
Hozzávalók a gombócokhoz:
- 50 dkg túró
- 10 dkg rizsdara
- kb. 3-4 púpos evőkanál rizsliszt
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (el is hagyható)
- 1 citrom reszelt héja (el is hagyható)
- 1 ek cukor (el is hagyható)
Hozzávalók a “mártáshoz”:
- 2 kis dobozos tejföl
- 2 tojás
- 4-8 kanál porcukor
- citromhéj
- vanília
- 1-2 teáskanál citromlé
Nyomkodjuk jól össze a túrót, majd keverjük hozzá az összes többi hozzávalót is. Jól dolgozzuk össze, lágynak, de azért még éppen “gombócsolhatónak kell lennie (rizsliszt mennyiséget ezért is írtam kb. mennyiségképpen). Tegyük a hűtőbe legalább 20-25 percre. De lehet egy órára is. Vagy többre. Én konkrétan este állítottam össze és csak másnap ebédre készítettem el.
Olajozzunk/vajazzunk ki egy tűzálló tálat, vagy béleljük ki sütőpapírral és pakoljuk bele a masszából formázott gombócokat. Amikor meg van, akkor keverjük ki a “mártást” a hozzávalókból és öntsük vele nyakon őket. 180 fokon kb. 20-30 percig süssük készre.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!